انواع کاسه نمد و متریال آن

کاسه نمد

کاسه نمد


انواع کاسه نمد و متریال آن

آیا تا کنون به این مورد فکر کرده اید که در بخش هایی از خودرو و دیگر تجهیزات مکانیکی که روغن و مایعات روان کننده در جریان هستند، چرا هیچ نشتی صورت نمی گیرد؟

در واقع همواره قطعاتی در تمام وسایل مکانیکی وجود دارند که در دید نبوده ولی وظیفه ای بسیار مهم را عهده دار هستند و همواره باید گوشه چشمی به آن ها داشت. چرا که خرابی و مستهلک شدن ان ها میتواند صدمات بسیاری به وسیله ما وارد نماید.

یکی از همین قطعات کاسه نمد است که در پاسخ به سوال ابتدای متن، وظیفه آن آب بندی موضع مربوطه است. در ادامه مقاله بیشتر در مورد کاسه نمد، شماره کاسه نمد و انواع آن صحبت خواهیم نمود.

کاسه نمد چیست و انواع مختلف آن کدام است ؟

کاسه نمد که به آن در انگلیسی oil seal یا radial shaft seal نیز گفته میشود، قطعه ای است که درتمام سیستم های هیدرولیکی مانند پمپ ها، پیستون ها و دیگر اتصالات به کار برده می شود. کاربرد انواع کاسه نمد در سیستم های آب بندی است که برای جلوگیری از نشت روغن در شفت ها و حفاظت از این قطعه ها در برابر گرد و غبار و آلودگی مورد استفاده قرار می گیرد. بخش های تشکیل دهنده کاسه نمد ۲ بخش است. یک بخش سخت و فلزی خارجی و بخش داخلی انعطاف پذیر. وظیفه عایق کاری و آب بندی بر عهده بخش داخلی یا همان بخش انعطاف پذیر است. جنس بخش داخلی از پلاستیک مصنوعی یا طبیعی است که در صورت وارد آمدن فشار، از نشت روغن جلوگیری می نماید.

 

کاسه نمد به طور کلی در بخش های مختلفی کاربرد دارد که به قرار زیر است:

پولوس گیربکس، کاسه نمد شیر فرمان، لاسنیک گیت سوپاپ، شفت ورودی گیربکس، لیور دنده، سر میل لنگ، ته میل لنگ، کمپرسور باد، فانوسی، گیربکس، الکتروموتور، جک هیدرولیک، پمپ آب، چرخ، ماشین، دستگاه CNC، شیر، ژنراتور، گردگیر دولب.

در ادامه به معرفی انواع کاسه نمد می پردازیم.

کاسه نمد خودرو

در بخش های مختلف خودرو که از روغن برای روان کاری استفاده می شود و قطعات متحرک، از کاسه نمد برای آب بندی موضع مربوطه استفاده می شود. گیربکس ها، موتور، میل لنگ خودرو، بخش هایی در خودرو هستند که نیاز به استفاده از کاسه نمد در آن ها وجود دارد.

از کاسه نمد گیربکس در تمامی جعبه‌دنده‌ها از جمله گیربکس خودروها استفاده می‌شود. در بیشتر گیربکس‌ها یک شفت ورودی و یک شفت خروجی قرار دارد. کاسه نمد گیربکس در شفت ورودی باید سرعت‌ بیشتری را تحمل کند و از آ‌ن‌جایی که در گیربکس خودرو امکان آلودگی از بیرون و درون گیربکس وجود دارد، باید در مسیرهای ورودی و خروجی از کاسه نمد گیربکس مناسب استفاده شود.

کاسه نمد گیربکس نیز از مصرفی ترین بخش های خودرو است. چرا که گیربکس متشکل از تعداد بسیاری چرخ دنده است و برای مهار اصطکاک بین چرخ دنده ها، نیاز به گردش روغن در محفظه گیربکس وجود دارد. بخاطر همین حجم بالای روغن در گردش است که کاسه نمد گیربکس به نسبت بخش های دیگر خودرو دچار خرابی بیشتری می گردد.

کاسه نمد ماشین سنگین
همانطور که پیش از این نیز گفتیم، انواع کاسه نمد ها از ۳ بخش تشکیل می شوند. یک بخش انعطاف پذیر، یک بخش فلزی و یک فنر.

بخش انعطاف پذیر، لبه کاسه نمد بوده که از جنس مواد الاستومری ساخته می شود. بخش فلزی نیز، پوسته فلزی است که برای اتصال خوب در نشمینگاه باید سختی مناسب را داشته باشد. فنز نیز مکمل لبه کاسه نمد بوده که عملکرد آن برای تقویت آب بندی است.

کاسه نمد ماشین سنگین در برندها و مدل ها و اندازه های مختلف در بازار به فروش می رسند که برای اطلاع از قیمت ها می توانید با کارشناسان اس کا اف پلاس تماس حاصل فرمایید. در زیر انواع برندهایی که برای کاسه نمد ماشین سنگین در بازار موجود است معرفی شده است.

این قطعه برای ماشین های سنگین با برندهای ELreng، KACO، CFW، D.P.H، TTO در بازار موجود هستند.

کاسه نمد پژو
از مصرفی ترین قطعات یدکی بازار ایران، کاسه نمد پژو خصوصا پژو ۲۰۶ است. دلیل آن را هم می توان به این مورد نسبت داد که صاحبان این ماشین بیشتر جوانان بوده و نحوه رانندگی و تعویض دنده آن ها بر این موضوع موثر است. همچنین برای اطلاع از قیمت انواع این قطعه برای خودروی ۲۰۶ میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

کاسه نمد پراید
رده دوم مصرفی ترین قطعات یدکی، به کاسه نمد پراید اختصاص دارد. البته در این مورد علت خرابی زیاد، نحوه رانندگی جوانان نیست. بلکه کیفیت بسیار پایین و عملکرد ضعیف گیربکس این خودرو است که سبب استهلاک زودهنگام قطعه می گردد. علاوه بر گیربکس، موتور و سیستم تعلیق پراید نیز دارای استهلاک بالایی است.

کاسه نمد

کاسه نمد

انواع جنس و متریال کاسه نمد

جنس انواع کاسه نمدها با توجه به محیط کاری حود، به انواع نسوز، سیلیکونی، لاستیکی و فلزی است که در زیر به معرفی هر یک خواهیم پرداخت. این نام ها، نام های تجاری و بازاری است. مثلا نسوزها، همان کاسه نمدهای لاستیکی هستند که بخش لاستیکی مقاومت بالاتری در برابر حرارت دارد. تمام کاسه نمدها دارای بخش فلزی و لاستیکی هستند و هیچ یک فقط دارای بخش فلزی نیستند. در ادامه به معرفی انواع لاستیک های به کار رفته در این قطعات می پردازیم.

شکل انواع کاسه نمد
شکل ظاهری انواع کاسه نمدها متتفاوت و متنوع است که در مطالب زیر به بررسی هر یک از آن ها می پردازیم :

_ کاسه نمدهای شفت : لبه داخلی آن ها دارای یک شیار جهت دار است ، زیرا باید به صورت مداوم روغن را روی شفت برگرداند و در نتیجه شفت ها همیشه چرب نگه داشته شود .

_ کاسه نمدهای پلوس : لبه داخلی آنها نیز شیار دار است ، اما اغلب این شیار ها به شکل اعداد هفت و هشت فارسی ساخته می شوند ، تا امکان تغییر چرخش شفت در پلوس وجود داشته باشد .

در اکثر پلوس خودرو ها حتی در خودروهای سواری دو کاسه‌نمد به نام های کاسه نمدهای سر پلوس و کاسه نمدهای ته پلوس استفاده شده است .

_کاسه نمدهای ماهک : این نوع کاسه نمد شکل و فرم خاصی دارد و به کاسه نمد فانوسی معروف هستند.

پوسته این کاسه نمدها از جنس فلز می باشد و لبه لاستیکی آن از جنس ECM یا سیلیکونی ساخته شده و معمولاً فاقد شیار هستند .

جنس کاسه نمدهای گیربکسی معمولا ECM است اما گاهی اوقات از جنس های وایتون و سیلیکون نیز ساخته می شوند .

کاسه نمد لاستیکی
چهار نوع لاستیک به کار رفته در کاسه نمدهای لاستیکی عبارتند از:

NBR (لاستیک نیتریل)- Ntirile rubber

ACM- Polyacrylic rubber یا لاستیک پلی اکریلیک

MVQ- Siliconic rubber یا لاستیک سیلیکونی

FPM- Fluorinated rubber یا لاستیک فلوزاید. FPM در استاندارد ISO نام گذاری شده است. در استاندارد ASTM نام آن FKM بوده که نام تجاری آن نیز همین است. Viton نیز نام دیگر این پلیمر است.

HNBR- Hydrogenated nitrile rubber یا لاستیک نیتریل هیدروژنه

EPDM- Ethylene-propylene rubber یا لاستیک اتیلن پروپیلن

 

نتیجه گیری
ما در این مقاله در تلاش بودیم که اطلاعاتی کاربردی راجع به کاسه نمدها در اختیار شما عزیزان قرار دهیم که در هنگام انتخاب و خرید این قطعه آشنایی لازم را با آن داشته باشید. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد. لطفا با بیان دیدگاه های خود پیرامون این مقاله، ما را از نظرات خود آگاه نمایید. همچنین به علت نوسانات قیمتی در بازار، برای اطلاع از آخرین قیمت های میتوانید با کارشناسان اس کا اف پلاس تماس حاصل نمایید.

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره تلفنی