کاسه نمد

کاسه نمد، یا Radial shaft seal یکی از اجزای درزگیر یا عایق‌کار خودرو است که در شفت‌ها به کار می‌رود و وظیفه آب‌بندی آن‌ها را برعهده دارد. وجه تسمیه آن را می‌توان به استفاده از نمد در گذشته برای درزگیری در اتصالات شفت‌ها، بلبرینگ‌ها و رولبورینگ‌ها مرتبط دانست. نمد در این اتصالات، مانع از نفوذ سیالاتی مانند آب یا روغن، به درون یا بیرون پوسته شفت یا قطعات مشابه می‌شد. بر همین اساس امروزه به این قطعه درزگیر کاسه نمد گفته می‌شود. از کاسه نمد برای درزبندی پوسته‌های حاوی سیالات مختلف نیز استفاده می‌شود. اما مورد استفاده عمده آن، در اتصالات قطعات دوار و چرخنده مانند شفت‌های‌دوار است. این قطعات برای حرکت راحت و چرخش به دور از اصطکاک نیاز به روغن‌کاری و روانکاری دارند. اما این روغن نباید به بخش‌های دیگر نفوذ کند، اینجا است که کاسه نمد کارایی خود را نشان داده و عایق‌بندی مورد نظر را انجام می‌دهد تا مانع از حرکت و فرار سیالی مانند روغن شود. بنابراین کاسه نمد در بخش‌های مختلفی از خودرو مانند پلوس، کمک فنر، شیر فرمان، سوپاپ و حتی پیستون به کار می‌رود و نقشی حیاتی را بازی می‌کند. در برخی تئوری‌ها کاسه نمد را Oil Seal می‌نامند. در این تئوری کاسه نمد به‌عنوان یکی از اجزای سیستم روانکاری یا روغن‌کاری خودرو شناخته می‌شود و وظایف دیگری نیز به آن محول می‌شود. این وظایف عبارتند از:

  • پیشگیری از هدررفت روغن با ممانعت از نشت آن؛
  • پیشگیری از ورود آلودگی و ذرات گرد و غبار به درون اجزای روغنی؛
  • پیشگیری از نفوذ آب به درون اجزا و تداخل آب و روغن؛
  • پیشگیری از تماس اجزای فلزی دوار و ایجاد اصطکاک بین آن‌ها و کمک به روان کار کردن‌شان.

کاربرد کاسه نمد

در اصل به صورت کلی کاربرد کاسه نمد در این است که از آن ها در سیستم های متحرک که حرکات دوار، نوسانی، رفت و برگشتی دارند استفاده می کنند.

  1. حرکت دوار: در این نوع سیستم جهت چرخش برای آب بندی بسیار مهم می باشد و شفت ها ممکن است که در جهت ساعتگرد یا پاد ساعتگرد و یا در هر دو جهت می چرخند.
  2. حرکت نوسانی: در این نوع حرکت، شفت در یک قوس با یک زاویه معین نوسان می کند.
  3. حرکت رفت و برگشت: شفت به صورت رفت و برگشت وارد محفظه شده و خارج می شود.

کاسه نمد خودرو

از انواع کاسه نمد می توان کاسه نمد خودرو را مورد بررسی قرار داد. به طور کلی کاسه نمدها در سیستمهای متحرک مورد استفاده می گیرد. همچنین هر قسمتی از خودرو که با روغن کار کرده یا به آن نیازمند است، به کاسه نمد هم نیاز خواهد داشت. به عنوان مثال در فرمان، ترمز و همه بخش های انتقال دهنده قدرت در خودرو.

کاسه نمد پلوس نوعی از این کاسه نمدها است.

کاسه نمد پلوس

این نوع کاسه نمد از پلاستیک ساخته شده و محل قرار گیری آن در جایی است که پلوس و دیفرانسیل ا یکدیگر در تماس و تلاقی هستند. وجود این بخش در خودرو برای قرار گیری پلوس و جعبه دنده در جای خود، بسیار ضروری است. در نظر داشته باشید که در جای گذاری این قطعه باید نهایت توجه را داشت. چرا که اصابت ضربات محکم چکش، به حد قابل توجهی موجب کاهش طول عمر کاسه نمد و نیاز به تعویض آن می شود.

کاسه نمد گیربکس

 از دیگر انواع کاسه نمدها می توان به کاسه نمد گیربکس اشاره کرد. این کاسه نمد در محورهای ورودی و خروجی دیفرانسیل خودرو قرار می گیرد و وظیفه ان ممانعت از روغن ریزی و نشت آن است. در این جا باید توجه شما را به نوعی کاسه نمد مارپیچ جلب کنیم. اما کارایی این نوع کاسه نمد چیست؟

این نکته را در ذهن داشته باشید که تعویض و جا نمایی کاسه نمدها به سادگی انجام نمی شود. بلکه شامل زمان و هزینه زیادی می گردد. به همین دلیل است که در اغلب موارد از کاسه نمدهای مارپیچ شکل جهت جلوگیری از خورده شدن کاسه نمدها استفاده می شود. همچنین این نوع کاسه نمد نیاز به تعویض کاسه نمد گیربکس را به حداقل می رساند.

    مشاوره تلفنی